0 votes

My app has several issues I think are related. Here's a list of some of them:

  • I've searched high and low in Skipper for the setting to run plural naming off. I found the checkboxes under Edit > Application Settings and I have turned them off but they keep getting generated as plural.

  • I created a table with Float field. The Property Editor for the field does not show any ORM Properties.

  • I click on an entity and the only thing under Property Editor is "Name". All the ORM data like table name are not listed.

  • I'm trying to build ERDs for Doctrine 2 & No Framework. I'll be happy to send a video to show you all these problems. It feels like my installation is broken so I uninstalled and reinstalled but that didn't fix it.

It seems to me like every ORM Properties in the Property Editor across the whole application is empty. Maybe one of the beta builds I installed corrupted my install? I'm running the latest version now. Does this sound like a possibility?

asked in Solved by (120 points)
recategorized by

1 Answer

0 votes

Hello Tom,

Regarding singular/plural names. The option you found in configuration serves only for GUI in association wizards, where you can configure whether to generate singular or plural form for aliases.

enter image description here

Based on our previous conversations I suppose you're asking for Laravel, right? Because only Laravel currently has built-in feature to generate plural table names. If so, there is currently no way how to turn it off.

Can I ask why is why exactly is necessary to export Laravel tables in singular form? Or what kind of "singular/plural" option are you looking for?

Regarding entity/field ORM properties, it would be great if you can send more details about your project. Is it still Laravel? Because Laravel field has a lot of options as you can see here:

enter image description here

Are you sure you have selected the correct ORM framework? Didn't you choose "Without ORM" project? Can you share your project with me?

I'm trying to build ERDs for Doctrine 2 & No Framework. I'll be happy to send a video to
show you all these problems. It feels like my installation is broken so I uninstalled and
reinstalled but that didn't fix it.

It definitely seems like broken installation of wrong project settings. Can you please send this project to [email protected] so we can check it?

If possible, can you also create video screencast with these missing options?

Thanks

answered by Skipper developer (134k points)